Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ποδηλατική βόλτα στην Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου-Εκβολές Γαλλικού Ποταμού-Δέλτα Αξιού

Η περιοχή του Καλοχωρίου αποτελεί την πύλη του Εθνικού Πάρκου για τη Θεσσαλονίκη. Με το αστικό κέντρο σε μικρή απόσταση, εδώ η άγρια ζωή δηλώνει την παρουσία της και διεκδικεί το ζωτικό χώρο που δικαιούται. Θαυμάστε την!

Στη λιμνοθάλασσα
Οι εκβολές του ποταμού Γαλλικού και η λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου προσφέρουν την πιο κοντινή στην πόλη της Θεσσαλονίκης απόδραση στη φύση. H περίπτωση της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου είναι μοναδική στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για έναν «νέο» υγρότοπο που δημιουργήθηκε σταδιακά από τα μέσα της δεκαετίας του '60, όταν, εξαιτίας της καθίζησης του εδάφους, κατασκευάστηκαν παράκτια αναχώματα για την προστασία του ομώνυμου οικισμού.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού
Στην περιοχή των εκβολών το ποταμού Γαλλικού έχει δημιουργηθεί από το 2007 το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού. Περιλαμβάνει μονοπάτια, κιόσκια ξεκούρασης, παρατηρητήρια και γεφυράκια δύο όμορφες, καθώς και δύο μικρές τεχνητές λίμνες, οι οποίες σφύζουν από ζωή: φαλαρίδες, κορμοράνοι, λαγγόνες, σπάνια είδη ερωδιών και το χειμώνα πάπιες, αργυροπελεκάνοι, φοινικόπτερα και κύκνοι, καλαμόκιρκοι και γερακίνες. Στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού υπάρχουν κιόσκια ξεκούρασης, ιδανικά για ένα για πικ-νικ!

Ποδηλατική βόλτα στην Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου-Εκβολές Γαλλικού Ποταμού-Δέλτα Αξιού, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-17:00
Cycling Trip out of Thessaloniki, Sunday 1 December 2013, 11:00-17:00