Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

"30 χρόνια Οικολογικής Κίνηση Θεσσαλονίκης & ποδήλατο" Ομιλητής: Οδυσσέας Χιλιτίδης (Θεσσαλονίκη)

O Οδυσσέας Χιλιτίδης σπούδασε Μάρκετινγκ και Βιβλιοθηκονομία στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Παιδαγωγικά στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως ηχολήπτης, παραγωγός εκπομπών και στέλεχος διαφήμισης σε γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Από το 1998 εργάζεται ως εκπαιδευτικός αρχικα στα Σφακιά, και τα επόμενα χρόνια στην Μήλο, την Πάτμο, ξανά στα Σφακια και τη Λακωνία. To 2006 μονιμοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Γουμένισσας.

Έχει συνεργαστεί εθελοντικά με με την Οικολογική Κίνση Θεσσαλονίκης , το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και επαγγελματικά σε προγράμματα Life με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης σε θέματα επικοινωνίας και ανάδειξης του έργου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας σε όλη την Κρήτη.

Από τον καιρό της πρώτης ποδηλατοδρομίας στη Θεσσαλονίκη παρακολουθεί τη δράση της Οικολογικής κίνησης και από το 1988 συμμετέχει ως μέλος της σε όλους τους αγώνες για διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, καλύτερη διαβίωση στην πόλη, για κοινωνική αλληλεγγύη, για περισσότερη συμμετοχή των πολιτών στις μεγάλες αποφάσεις.

Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου.