Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Έκθεση Αφίσας "Οι πόλεις της Ελλάδας ποδηλατούν" του Μπιν Ποδηλάντεν

Η έκθεση αφίσας "Οι πόλεις της Ελλάδας ποδηλατούν" έχει "ενσωματώσει" το ποδήλατο στα χαρακτηριστικά πόλεων και χωριών της Ελλάδας. Στη Λάρισα, το ποδήλατο έχει ρόδες από τρακτέρ, στη Μυτιλήνη σερβίρει … ούζο, στο Κιλκίς κάνει λογοπαίγνιο με το όνομα της πόλης, στέλνοντας φιλιά (Κιλ-kiss), ενώ στη Νάουσα, μια Μπούλα ισορροπεί πάνω του με χάρη!

Με αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο ο Στέφανος Σκουρβουλιανάκης ή αλλιώς γνωστός ως Μπίν Ποδηλαντέν, ποδηλάτης από το Ηράκλειο Κρήτης που μένει στην Αθήνα, προσπαθεί να προτρέψει όλους τους Έλληνες να κάνουν ποδήλατο. Η ενασχόλησή του με τον σχεδιασμό των αφισών με θέμα το ποδήλατο, ξεκίνησε το 2009 με αφορμή τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα τις ποδηλατικές δράσεις σε πόλεις της Ελλάδας.

Οι αφίσες είναι περισσότερες από 80 και τις υπογράφει με το ψευδώνυμο "Μπιν Ποδηλάντεν" το οποίο είχε σκεφτεί όταν συμμετείχε σε μια ποδηλατοπορεία στην Αθήνα, διεκδικώντας την είσοδο των ποδηλάτων στο μετρό.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι περισσότερες από αυτές, ενώ εδώ σας παρουσιάζουμε τις τελευταίες δουλειές του.  Η έκθεση θα διαρκέσει καθόλη την διάρκεια της Ποδηλατοπαίδειας/Biciklopedia 2013, από Πέμπτη 28 Νοεμβρίου έως Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.